Program detail, dates and registration

 
Faculty/department which offers the programme:
Faculty of Physical Culture
Type of LLL programme:
Programy v rámci akreditovaného studijního programu
Name of group of programmes where the course is realised:
Trenérská studia I. třídy
Educational objectives of the group of programmes:
Hlavním vzdělávacím cílem je získat potřebné kompetence, praktické i teoretické znalosti pro vykonávání trenérské profese.
The name of the programme:
Trenér a porotce I. třídy - taneční sport
Focus of the LLL programme:
on the profession and interest
Language of the programme:
CZ
Annotation of the programme:
Studující trenéři prohlubují vědomosti a praktické dovednosti nezbytné pro řízení tréninkového procesu různých věkových a výkonnostních kategorií, v různých tréninkových obdobích, resp. cyklech. V širším kontextu je studijní program zaměřen na poznatky o člověku v kontextu sportu a zákonitostech uplatňovaných při pohybové činnosti.
Educational objectives of the programme:
Cílem studia trenérů I. třídy v tanečním sportu je získání znalostí a dovedností ke kvalifikovanému řízení tréninkového procesu všech věkových i výkonnostních kategorií v rámci tanečního sportu. Úspěšné absolvování studia je jednou z podmínek získání licence porotce a trenéra I. třídy.
Required prerequisites:
Licence trenéra II. třídy, praxe jako trenér II. třídy minimálně 2 roky a ukončené středoškolské vzdělání s maturitou.
Graduate’s profile:
Absolvováním uvedeného vzdělávacího programu v rozsahu 480 hodin, získá účastník způsobilost k výkonu funkce trenéra v souladu s ustanovením § 21 zákona č. 563/2004, o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů a akreditací studijního programu B 7401 Tělesná výchova a sport, studijního oboru 7401R005 Tělesná výchova a sport (akreditace MŠMT č. j. 21783/2011-M3). Po absolvování studia budou trenéři schopni chápat komplexnost trenérské činnosti, člověka jako společenskou bytost a fungování sportu jako společenský fenomén. Získané znalosti o tanečním výkonu, o tréninkovém procesu v tanečním sportu a osvojené dovednosti jim umožní především navrhnout, ev. modifikovat a realizovat tréninkový plán s ohledem na etapu tréninku, sportovní výkonnost, tréninkové období, specifika jednotlivých tanečních párů i tanečníků jako individualit.
Programme guarantor:
Hůlka Karel, Mgr. Ph.D.
Back to the list

Privacy settings

Allow all cookies More info