Detail programu

Umění a společnost /20. století


 
Fakulta/součást, která program vypisuje:
Rectorat
Druh programu CŽV:
Univerzita třetího věku (U3V)
Název skupiny programů, ve které je kurz realizován:
Odborné programy U3V
Vzdělávací cíle skupiny programů:
Kultivace osobnostních kompetencí seniorů.
Název programu/kurzu:
Umění a společnost /20. století
Zaměření programu/kurzu:
on the interest
Jazyk programu/kurzu
CZ
Anotace programu/kurzu
Tento dvousemestrální program se ve své první polovině věnuje osobnostem středoevropské výtvarné scény, v jejichž díle zanechala Paříž od přelomu 19. a 20. století formativní společenskou a uměleckou stopu. Ve druhé polovině je pozornost programu zaměřena na podoby užitého umění od ikonických solitérních počinů (český design) po univerzální urbanistické koncepty (město Brasília). Součástí tohoto dvousemestrálního programu je sledování aktuálního kvasu ve výtvarném a aukčním dění a fakultativní účast posluchačů na výstavách. Program nabízí také jednu exkurzi / semestr.
Vzdělávací cíle programu/kurzu
Cílem tohoto programu je seznámit posluchače s děním a osobnostmi středoevropské výtvarné scény, na kterou působilo město Paříž a její tehdejší vlivy. Posluchači se naučí orientovat se v oblasti užitého umění. Cílem je také motivace k zájmu o aktuální výtvarné a aukční dění.
Požadované předpoklady
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Profil absolventa
Věk 60+ nebo invalidní důchod, střední nebo vysokoškolské vzdělání a splnění nezbytných formálních požadavků (řádné podání přihlášky na U3V).
Garant programu/kurzu
Barteček Ivo, prof. PhDr. CSc.
Zpět na seznam programů fakulty

Privacy settings

Allow all cookies More info